Het belang van een goede samenwerking tussen hoofdaannemer en dakaannemer

Het belang van een goede samenwerking tussen hoofdaannemer en dakaannemer

Resultaten uit het verleden

Jan van Zaanen, hoofdaannemer en eigenaar van bouw- en aannemersbedrijf J. van Zaanen B.V. in Ilpendam weet daar alles van. Voor een groot project in Zaandam, pal aan het Noordzeekanaal, koos hij voor dak- en gevelbedrijf Viruma B.V. Waarom? Simpelweg omdat hij er goede ervaringen mee heeft. Daardoor weet hij wat ze kunnen en welke kwaliteit ze leveren.

Handig inspringen op verandering

Bovendien was er sprake van regel- en wetgeving die, ‘van gemeentewege’, halverwege het aanbestedingstraject plots veranderde, zo vertelt Jan. Een vervelende ontwikkeling als je midden in een project zit, maar in overleg met Viruma werd al snel een oplossing gevonden: “Zij zijn er heel handig op ingesprongen.” De spontaniteit en het enthousiasme waarmee de hoofdaannemer en dakaannemer over (de uitvoering van) het fraaie project spreken, is tekenend voor de geoliede samenwerking tussen de beide partijen.

Een mooi uitzicht

En fraai is het project zeker, zo blijkt wanneer we aankomen op het dak van een bedrijf dat is gespecialiseerd in onder meer hijs- en hefwerktuigen. De bedrijfslocatie bestaat – logischerwijs, met al die hoogwerkers – uit een enorm hoge loods, vol met staalconstructies en grote raampanelen: een fraai gezicht! En dat gezicht wordt alleen nog maar mooier wanneer we uitkijken over het Noordzeekanaal. Jurrian Beekman, eigenaar en DGA van Viruma B.V. zegt terecht: “Dit is een van de redenen waarom dakdekkers hun werk zo mooi vinden: het uitzicht!”

Goedkeurend toekijken

En inderdaad: de dakdekkers die de nieuwe laag dakbedekking staan te bevestigen, hebben het goed naar hun zin. Het enige waar ze af en toe mee worstelen, is de stevige wind die vanaf het kanaal over het dak heen waait. Toch kijken zowel Beekman als Van Zaanen tevreden toe op de werkzaamheden. Terwijl de isolatiematerialen voor een luchtigere werkplek in de zomer en minder stookkosten in de winter worden vastgemaakt, zie je ze goedkeurend knikken.

Het resultaat van een geoliede samenwerking tussen een goed onderlegde dakaannemer en een hoofdaannemer vol vertrouwen. Ook daarom kies je voor DAKMERK.

Deel het artikel:

DAKMERK dakaannemers vestigen een record. In 2023 leverden ze meer dan 400.000 m2 op aan multifunctionele daken. Dit blijkt uit cijfers van DAKMERK, dat sinds 2016 de groeicijfers bijhoudt. Opdrachtgevers investeren meer in kwaliteit en zekerheid.

Waterdaken zijn in opkomst. Net als groendaken spelen ze een steeds belangrijkere rol in de waterbeheersing, zeker in de verstedelijkte gebieden. Maar risico’s zijn er ook, weet Jeanine van Noordenne, directeur van DAKMERK.

De meerwaarde van het multifunctionele platte dak – en dat op korte termijn