Het belang van een goede samenwerking tussen hoofdaannemer en dakaannemer

Het belang van een goede samenwerking tussen hoofdaannemer en dakaannemer

Resultaten uit het verleden

Jan van Zaanen, hoofdaannemer en eigenaar van bouw- en aannemersbedrijf J. van Zaanen B.V. in Ilpendam weet daar alles van. Voor een groot project in Zaandam, pal aan het Noordzeekanaal, koos hij voor dak- en gevelbedrijf Viruma B.V. Waarom? Simpelweg omdat hij er goede ervaringen mee heeft. Daardoor weet hij wat ze kunnen en welke kwaliteit ze leveren.

Handig inspringen op verandering

Bovendien was er sprake van regel- en wetgeving die, ‘van gemeentewege’, halverwege het aanbestedingstraject plots veranderde, zo vertelt Jan. Een vervelende ontwikkeling als je midden in een project zit, maar in overleg met Viruma werd al snel een oplossing gevonden: “Zij zijn er heel handig op ingesprongen.” De spontaniteit en het enthousiasme waarmee de hoofdaannemer en dakaannemer over (de uitvoering van) het fraaie project spreken, is tekenend voor de geoliede samenwerking tussen de beide partijen.

Een mooi uitzicht

En fraai is het project zeker, zo blijkt wanneer we aankomen op het dak van een bedrijf dat is gespecialiseerd in onder meer hijs- en hefwerktuigen. De bedrijfslocatie bestaat – logischerwijs, met al die hoogwerkers – uit een enorm hoge loods, vol met staalconstructies en grote raampanelen: een fraai gezicht! En dat gezicht wordt alleen nog maar mooier wanneer we uitkijken over het Noordzeekanaal. Jurrian Beekman, eigenaar en DGA van Viruma B.V. zegt terecht: “Dit is een van de redenen waarom dakdekkers hun werk zo mooi vinden: het uitzicht!”

Goedkeurend toekijken

En inderdaad: de dakdekkers die de nieuwe laag dakbedekking staan te bevestigen, hebben het goed naar hun zin. Het enige waar ze af en toe mee worstelen, is de stevige wind die vanaf het kanaal over het dak heen waait. Toch kijken zowel Beekman als Van Zaanen tevreden toe op de werkzaamheden. Terwijl de isolatiematerialen voor een luchtigere werkplek in de zomer en minder stookkosten in de winter worden vastgemaakt, zie je ze goedkeurend knikken.

Het resultaat van een geoliede samenwerking tussen een goed onderlegde dakaannemer en een hoofdaannemer vol vertrouwen. Ook daarom kies je voor DAKMERK.

Deel het artikel:

DAKMERK, hét kwaliteitskeurmerk voor het platte dak, registreert sinds 2016 cijfers over multifunctionele platte daken. In 2022, zo blijkt, is er bijna 155.000 m2 aan energiedaken bijgekomen. De toename is deel van een trend.

‘Platte daken kun je ontwikkelen en inrichten. Je kan ze bebouwen en verduurzamen. Ze vormen een onontgonnen gebied vol mogelijkheden,’ zegt Jeanine van Noordenne, directeur van DAKMERK. De toekomst van verduurzaming? Het multifunctionele dak.

‘Jongeren kunnen het dak op,’ lacht Jeanine van Noordenne, directeur van DAKMERK. Vanaf maandag 6 maart 2023 maakt het keurmerk voor platte daken jongeren enthousiast voor het leer/werk-traject van dakdekker. Dit met een landelijke campagne: ‘Job aan de Top!’