Kwaliteit gegarandeerd, óók voor architecten

De kwaliteitsgarantie van de bij DAKMERK aangesloten dakaannemers geeft veel rust, ook voor architecten. Want wat is er nu prettiger dan weten dat de plannen die u heeft gemaakt, op een goede en hoogstaande manier worden gerealiseerd?

Kwaliteit gegarandeerd, óók voor architecten

Garantiecertificaat per project

Met onder meer een garantiecertificaatdat per goedgekeurd project wordt uitgegeven, hoeft u zich geen zorgen te maken dat het dak van een gebouw dat met zorg is ontworpen, in slechte staat komt te verkeren. Die belofte kunnen wij als DAKMERK doen.

Toetsen en controleren

Maar, zo’n garantiecertificaat is natuurlijk niets waard als wij onze aangesloten dakaannemers niet regelmatig toetsen op hetgeen wij belangrijk vinden. Dat zijn een heleboel punten, die we niet allemaal zullen noemen, maar in elk geval controleren we op veiligheid, techniek, de dakopbouw en detaillering.

Gecertificeerde dakaannemers

Want, zo geloven we: wat goed is, zal goed blijven. En dat is voor elke architect minstens net zo belangrijk als voor ons. Bovendien: tien jaar waterdichtheid – zonder aanvullende kosten – garanderen we tenslotte niet zomaar. Natuurlijk zien we het liefst dat het niet nodig is dat er aanspraak op deze garantie gemaakt moet worden. Daarom geven we ons DAKMERK-kwaliteitskeurmerk alleen aan onze gecertificeerde dakaannemers, die beschikken over het KOMO-procescertificaat op basis van BRL 4702, de beoordelingsrichtlijn voor het realiseren en onderhouden van dakbedekkingsconstructies met gesloten dakbedekkingssystemen.

Vooraf toetsen

Goed om te weten is bovendien dat ieder project vooraf bij DAKMERK moet worden aangemeld. Dat is belangrijk en zinvol, want op die manier worden mogelijke onvolkomenheden op voorhand vastgesteld (en gladgestreken). Zo komen de architect én de dakaannemer en zijn vakmensen niet voor verrassingen te staan.

Geen belemmering voor creativiteit

Een ander voordeel van het werken met een DAKMERK-dakaannemer is dat de creativiteit van de architect op de juiste manier gerealiseerd wordt. Multifunctionele daken bijvoorbeeld, waar ruimte kan zijn voor bijvoorbeeld zonnepanelen en/of een daktuin, zijn iets waar ‘onze’ dakaannemers ervaring én affiniteit mee hebben. Kwaliteit, garantie en vakmanschap dus. En dat werkt wel zo lekker.

Deel het artikel:

DAKMERK dakaannemers vestigen record

Waterdaken zijn in opkomst. Net als groendaken spelen ze een steeds belangrijkere rol in de waterbeheersing, zeker in de verstedelijkte gebieden. Maar risico’s zijn er ook, weet Jeanine van Noordenne, directeur van DAKMERK.

De meerwaarde van het multifunctionele platte dak – en dat op korte termijn