Waarom een dakaannemer van DAKMERK onmisbaar is in een onderhoudscontract voor vastgoed

We kaartten het al eens eerder aan: effectief vastgoedbeheer en DAKMERK gaan met elkaar hand in hand. Kwaliteit gegarandeerd tenslotte, wanneer je met een DAKMERK-dakaannemer in zee gaat. Daarom is het van belang dat dit ook in ogenschouw wordt genomen bij het opstellen van een onderhoudscontract. Zo’n verbinding ga je tenslotte voor een langere periode aan en broddelwerk is daarbij niet gewenst.

Waarom een dakaannemer van DAKMERK onmisbaar is in een onderhoudscontract voor vastgoed

Ook een dak heeft onderhoud nodig

Vooropgesteld: het liefst zie je dat het vastgoed dat je in beheer hebt, geen onderhoud nodig heeft. En door de platte daken van de betreffende gebouwen ook al door een dakaannemer van DAKMERK te laten leggen, zal de kans op verrassingen op dit gebied ook een stuk kleiner zijn. Desalniettemin heeft het dak, net als ieder ander onderdeel van een woonhuis, kantoorpand of ander gebouw, door de jaren heen wel de nodige zorg nodig. Een gebouw waar je niet naar omkijkt, verpietert, tenslotte. En dat is zonde.

Onderhoud hoeft niet lastig of moeilijk te zijn

Zeker omdat onderhoud helemaal niet ingewikkeld, vervelend of duur hoeft te zijn. Het eerste dat in je opkomt bij een onderhoudscontract is wellicht ‘gedoe’, al helemaal wanneer je in het verleden onaangename ervaringen hebt gehad. Echter, doordat alle DAKMERK-dakaannemers per definitie (KOMO-)gecertificeerd zijn en volgens de laatste richtlijnen op het gebied van kwaliteit en veiligheid werken, kun je er zeker van zijn dat het onderhoud van de daken in de vastgoedportefeuille op juiste wijze wordt uitgevoerd.

Goed werk dankzij DAKMERK

En dat is belangrijk, want in wezen zijn er gelijke belangen: de dakaannemer kan het zich niet permitteren om slecht werk af te leveren, en als vastgoedbeheerder wil je niet dat een huurder te lijden heeft onder (bijvoorbeeld) een lekkend dak, nog afgezien van de extra kosten die dit met zich meebrengt.

Kennis en kunde voor de beste oplossingen

Een dakaannemer van DAKMERK kan daarnaast ook van meerwaarde zijn vanuit een adviserende rol. Dankzij zijn up-to-date kennis en kunde weet hij namelijk wat de beste oplossingen zijn voor ontstane problemen en hoe het onderhoud van het dak zo efficiënt mogelijk kan worden uitgevoerd.

Deel het artikel:

DAKMERK is tijdens de bouwvakantie gesloten van 19 juli t/m 16 augustus.

Wij wensen u een fijne zomer toe.

 

DAKMERK dakaannemers vestigen een record. In 2023 leverden ze meer dan 400.000 m2 op aan multifunctionele daken. Dit blijkt uit cijfers van DAKMERK, dat sinds 2016 de groeicijfers bijhoudt. Opdrachtgevers investeren meer in kwaliteit en zekerheid.

Waterdaken zijn in opkomst. Net als groendaken spelen ze een steeds belangrijkere rol in de waterbeheersing, zeker in de verstedelijkte gebieden. Maar risico’s zijn er ook, weet Jeanine van Noordenne, directeur van DAKMERK.