Klimaatdoelstellingen behaal je makkelijker met een dakaannemer van DAKMERK

We durven onze hand er wel voor in het vuur te steken: er is geen dakaannemer meer bedreven in de aanleg van platte daken dan een DAKMERK-dakaannemer. Ook weet hij alles over de mogelijkheden die platte daken bieden. Van zonnepanelen tot daktuinen: hiermee lijken die klimaatdoelstellingen opeens een stuk haalbaarder.

Klimaatdoelstellingen behaal je makkelijker met een dakaannemer van DAKMERK

Klimaatdoelstellingen zijn niet mals

49% minder uitstoot in 2030, 95% minder in 2050. De wensen en verwachtingen die zijn opgenomen in het klimaatakkoord van de regering zijn niet mals. Om dat te kunnen bewerkstelligen moet er natuurlijk een hele hoop veranderen, dat is wel duidelijk. Dat komt voor een deel te liggen bij de grote industriebedrijven, maar ook in de bouw ligt verantwoordelijkheid. Dat weten woningcorporaties (ook) maar al te goed.

Platte daken bieden veel mogelijkheden

En hoezeer het behalen van die doelstellingen ook een uitdaging lijkt, met een plat dak kun je alle kanten op. Het zijn, in het dichtbevolkte Nederland, niet alleen dure vierkante meters die vaak onvoldoende benut worden, maar ze bieden ook tal van kansen. Want wat is er nu mooier om mogelijke kritiek te pareren doordat jouw nieuwbouw- of renovatieproject dankzij een daktuin- of terras bijdraagt aan een groenere leefomgeving?

Tien jaar garantie bij DAKMERK

De dakdekkers aangesloten bij DAKMERK zijn, zoals gezegd, expert op dit gebied. En dat niet alleen, dankzij het keurmerk kunnen zij ook tien jaar garantie bieden. En met de DAKMERK Multigarantie, die je bovenop de ‘gebruikelijke’ garantie af kunt sluiten, ben je ook verzekerd tegen het opnieuw plaatsen van (bijvoorbeeld) beplanting en/of zonnepanelen in het geval van waterondichtheid. Dus of het nu gaat om energiedaken of groene daken, bij een DAKMERK-dakaannemer ben je aan het juiste adres.

Kwaliteit voorop

Dat heeft overigens met meer te maken dan alleen de garantie. Een DAKMERK-keurmerk krijg je namelijk niet zomaar; het staat voor gegarandeerde kwaliteit. Dat heeft te maken met het feit dat projecten vooraf technisch worden beoordeeld op onder meer het ontwerp en de materiaalkeuze, maar ook met de steekproefsgewijze controle tijdens de bouw. Daarbij wordt gecontroleerd of het dak wordt uitgevoerd conform de Vakrichtlijn en de BRL 4702. Zorgen om (de kwaliteit van) je nieuwbouw- of renovatieproject behoren – wat de daken betreft – voortaan tot het verleden. En zo sla je twee vliegen in één klap: klimaat én kwaliteit.

Deel het artikel:

DAKMERK, hét kwaliteitskeurmerk voor het platte dak, registreert sinds 2016 cijfers over multifunctionele platte daken. In 2022, zo blijkt, is er bijna 155.000 m2 aan energiedaken bijgekomen. De toename is deel van een trend.

‘Platte daken kun je ontwikkelen en inrichten. Je kan ze bebouwen en verduurzamen. Ze vormen een onontgonnen gebied vol mogelijkheden,’ zegt Jeanine van Noordenne, directeur van DAKMERK. De toekomst van verduurzaming? Het multifunctionele dak.

‘Jongeren kunnen het dak op,’ lacht Jeanine van Noordenne, directeur van DAKMERK. Vanaf maandag 6 maart 2023 maakt het keurmerk voor platte daken jongeren enthousiast voor het leer/werk-traject van dakdekker. Dit met een landelijke campagne: ‘Job aan de Top!’