Kennis van het platte dak

We delen onze kennis van het platte dak graag met iedereen.

Groeicijfers door het dak

DAKMERK dakaannemers vestigen record

Waterdaken zijn in opkomst. Net als groendaken spelen ze een steeds belangrijkere rol in de waterbeheersing, zeker in de verstedelijkte gebieden. Maar risico’s zijn er ook, weet Jeanine van Noordenne, directeur van DAKMERK.

De meerwaarde van het multifunctionele platte dak – en dat op korte termijn

DAKMERK, hét kwaliteitskeurmerk voor het platte dak, registreert sinds 2016 cijfers over multifunctionele platte daken. In 2022, zo blijkt, is er bijna 155.000 m2 aan energiedaken bijgekomen. De toename is deel van een trend.

‘Platte daken kun je ontwikkelen en inrichten. Je kan ze bebouwen en verduurzamen. Ze vormen een onontgonnen gebied vol mogelijkheden,’ zegt Jeanine van Noordenne, directeur van DAKMERK. De toekomst van verduurzaming? Het multifunctionele dak.

‘Jongeren kunnen het dak op,’ lacht Jeanine van Noordenne, directeur van DAKMERK. Vanaf maandag 6 maart 2023 maakt het keurmerk voor platte daken jongeren enthousiast voor het leer/werk-traject van dakdekker. Dit met een landelijke campagne: ‘Job aan de Top!’

DAKMERK garandeert al dertig jaar de kwaliteit van platte daken in Nederland. Vanaf 2014 doet ze dit met MULTI-garantie: een tienjarige garantie speciaal voor multifunctionele daken. En dit voldoet aan een behoefte. Want van milieu-uitdagingen tot energietransitie en ruimtestress: het multifunctionele platte dak heeft de toekomst!

Never waste a good crisis. Klimaat, energie: wat kunnen wij bijdragen aan het terugbrengen van bijvoorbeeld de CO2 uitstoot en het energieverbruik? Prikkels om te investeren zijn er voldoende. Maar waarin investeren we? Dakaannemers kennen het antwoord.

We kaartten het al eens eerder aan: effectief vastgoedbeheer en DAKMERK gaan met elkaar hand in hand. Kwaliteit gegarandeerd tenslotte, wanneer je met een DAKMERK-dakaannemer in zee gaat. Daarom is het van belang dat dit ook in ogenschouw wordt genomen bij het opstellen van een onderhoudscontract. Zo’n verbinding ga je tenslotte voor een langere periode aan en broddelwerk is daarbij niet gewenst.